Bureau Belper Energielabels

Energielabels - Huurrecht - Journalistiek - Vissport

Maatwerk


Dirk biedt niet alleen de faciliteiten om tot een energielabel te komen, maar biedt u tevens de mogelijkheid om een transparante en overzichtelijk maatwerkadvies af te geven. Hiervoor wordt uw woning onderzocht en bekeken op uiteenlopende aspecten waaronder

Hoe zijn de buitenwanden, begane grondvloer en het dak geïsoleerd?
Wat voor beglazing is er toegepast in de kozijnen?
Is er kierdichting toegepast op de kozijnen, doorvoeringen etc.

Hoe wordt het tapwater in de woning bereidt.
Wat voor verwarmingstoestel is er toegepast?
Hoe wordt de installatie geregeld?
Zijn er verwarmingsleidingen in onverwarmde ruimtes die niet zijn geïsoleerd?
Hoe wordt het huis geventileerd?


Tijdens de woningopname worden de bouwkundige en installatiegegevens opgemeten en genoteerd. Vervolgens worden deze gegevens in een gecertificeerd softwareprogramma ingevoerd waarna de huidige Energie Index van uw woning wordt bepaald. Er wordt een Energielabel bepaald voor de woning. Dit is vergelijkbaar met het energielabel voor auto's en andere elektrische apparatuur, zoals wasmachines en vaatwassers.
Hierna wordt er specifiek op uw situatie een aantal mogelijkheden aangereikt om tot een beter energielabel te komen. Daarbij wordt er gekeken naar investering voor de maatregel, energiebesparing en daarmee de terugverdientijd. Als u deze maatregelen aan laat brengen door een vakman dan bent u verzekerd van een beter Energielabel en zal uw energieverbruik afnemen en zal uw wooncomfort mogelijk toenemen. Hiervoor wordt bijvoorbeeld apart een binnenmilieuprofiel opgesteld.
 

 

Neem voor een intake gesprek contact met Dirk op! Bel nu mobiel: 06.53.789.515.